top of page

Pogled na more - edukativni punktovi otoka Visa


Odlukom Uprave ribarstva, Plavom svijetu Vis dodijeljeno je 955.104,28 kuna za provedbu projekta "Pogled na more – edukativni punktovi otoka Visa"!

Riječ je o projektu odabranom na Natječaju FLAG-a Škoji u okviru mjere 2.2 Promicanje zaštite okoliša i prirodne baštine u području ribarstva/akvakulture i ublažavanje klimatskih promjena, a partner na projektu je Geopark Viški arhipelag.

Svrha projekta je edukacija i senzibilizacija javnosti o temama zaštite okoliša i bioraznolikosti kroz stvaranje tri edukativna punkta na otoku Visu.


Kroz projektne aktivnosti, uspostavit će se edukativni punktovi koji će se sastojati od panoramskog teleskopa s poveznicom na modul proširene stvarnosti za mobilnu aplikaciju s raznim interaktivnim edukativnim materijalima. Posjetitelji će se tako moći informirati o važnosti dupina kao ključnih aktera koji održavaju zdravlje mora i stabilnost ribljeg fonda te ublažavaju učinke klimatskih promjena te o važnosti Natura područja, zaštite okoliša i bioraznolikosti. Akcije čišćenja okoliša u blizini edukativnih punktova, također će doprinijeti povećanju svijesti stanovništva o problemu zagađenja i važnosti brige za okoliš. Po završetku projekta, otok Vis će postati bogatiji za novi inovativni sadržaj u prirodi koji će, osim primarne edukativne svrhe, pružiti i dodatnu estetsku vrijednost određenim lokacijama na otoku i obogatiti turističku ponudu otoka.


Ukupna vrijednost projekta: 955.104,28 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15% - 143.265,65 HRK) i iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo (85% - 811.838,63 HRK).


Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost udruge Plavi svijet Vis i ni na koji način ne odražava stajalište Europske unije.


Comments


Izdvojeno
bottom of page