top of page

Edukativni punktovi na otoku Visu


Otok Vis je dobio tri nova edukativna punkta! U Pritišćini, na rtu Polivalo u Rukavcu i kod Fortice u gradu Visu postavili smo samostojeće panoramske teleskope kroz koje možete promatrati okoliš oko sebe. Teleskope možete pronaći uz pomoć aplikacije za pametne telefone Scan the island koja je besplatna za preuzimanje i korištenje, na Google Play i App Store-u. Osim promatranja trenutne situacije u okolišu kroz teleskop, korištenjem kamere na vašem pametnom telefonu i koncept proširene stvarnosti iz aplikacije, možete saznati zanimljive i korisne detalje o mjestu na kojem se trenutno nalazite poput životinjskih vrsta ili drugih zanimljivosti koje je moguće tu vidjeti. Sadržaj koji se prikazuje u proširenoj stvarnosti, jedan je od rezultata istraživanja kojeg provodimo u viškom akvatoriju.

Na ovaj način, možete upoznati viški akvatorij s atraktivnih lokacija na kopnu te promatrati dobre dupine i druge zaštićene vrste koje su ključne za zdravlje okoliša, s veće udaljenosti, bez stvaranja stresa životinjama i dodatne buke gliserima u morskom okolišu. Dodatno, svoja opažanja dupina i drugih morskih sisavaca, možete nam dojaviti putem aplikacije Marine ranger kako bi dobili upotpunili naše podatke o ovim zaštićenim vrstama.

Edukativni punktovi su rezultat projekta „Pogled na more – edukativni punktovi otoka Visa“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u okviru Mjere 2.2 Promicanje zaštite okoliša i prirodne baštine u području ribarstva/akvakulture i ublažavanje klimatskih promjena iz LRSR FLAG-a Škoji.


Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost udruge Plavi svijet Vis i ni na koji način ne odražava stajalište Europske unije.


Izdvojeno
bottom of page